Meteen naar de inhoud

Hengst ter dekking: Árni geir frá Feti

  Naam hengst: árni geir frá Feti

  FEIF-levensnummer: IS1999186908
  Geslacht:

  Afstamming moeder: Ísafold frá Sigríðarstöðum

  Afstamming vader: Orri frá þúfu

  Leeftijd: 23
  Plaats: Marrum, Friesland

  Prijs: € 500 inclusief 6 weken weidegeld

  Uitgebreide omschrijving

  Árni Geir (1999) met een totaal van 8,23 elite gekeurd en nog steeds één van de hoogst gekeurde hengsten van Nederland. Árni Geir was op IJsland de hoogst gekeurde vierjarige hengst van zijn jaargang. Hij heeft een mooi lang gelijnd exterieur met bijzonder goede benen en gewrichten. Zijn bewegingen zijn ruim en hoog beweging maar wel comfortabel, daardoor is hij ook uitermate geschikt om het ultieme vrijetijdspaard mee te fokken.

  Zijn nakomelingen zijn makkelijk in te rijden en hebben veel taktzuivere tölt aanleg, een ruime draf en heel goed onderscheiden gangen.
  Zowel zijn vader, Orri frá þúfu, als zijn moeder, Ísafold frá Sigríðarstöðum, kregen een ereprijs voor nakomelingen op de Landsmót.

  Árni Geir heeft een fijn meewerkend karakter, hij is een echte gentleman en gedraagt zich prima in de kudde met merrie’s en jonge paarden. Hij heeft een prachtige houding met veel oprichting, onder het zadel maar ook in de wei. Zijn 5 gangen zijn comfortabel, goed gescheiden met ruimte en veel beweging. Árni Geir geeft mooie lang gelijnde nakomelingen met zeer veel gangen aanleg en een beleefd en open karakter. Leergierige paarden, ruimte en soeplesse in de gangen. Árni Geir heeft geen eczeem.

  Árni Geir frá Feti dekt in de kudde en staat ter dekking in Marrum, Friesland

  Naam: Alys Schuiling
  E-mail: theoenalys@hotmail.com
  Telefoonnummer: +31636121902