Meteen naar de inhoud

Bleida fra Hasselholt

  Geslacht: merrie,

  Leeftijd: 15

  FEIF-levensnummer: DK2007208514

  Afstamming moeder: Dverghildur fra Nyjabae

  Afstamming vader: Svadilfari fra Heager-

  Plaats: Limburg, Echt

  Prijs: € 6000

  Uitgebreide omschrijving

  Ik heb Bleida samen met een 4.j merrie geïmporteerd uit Denemarken. Ik heb haar daar met storm alleen buitengereden en ze was absoluut cool, net als hier in de bossen. Bleida stond daar met nog 2 paarden van iemand te koop op het adres van een bevriende fokker. Ze is voorheen altijd een bos/strandpaard zowel alleen als met groepen geweest en heeft veel gezien. Ze heeft absoluut comfortabele gangen. Ze loopt hier ondertussen ook mooi licht en nageeflljk al in draf en tölt en is makkelijk te scheiden in gangen, ze leert snel. Ze loopt in het begin iets passig in tölt maar de takt krijg je makkelijk te pakken na even en ze kan gewoon uren door de bossen tölten, maar is ook makkelijk te schakelen naar draf en galop. Zeker nu ze achter geen ijzers meer heeft, wat zo prima gaat op buitenrit. Ze is voorwaarts met een goede rem.

  Met andere paarden is ze meer voorwaarts en kun je beter voorop of iets later erlangs rijden. Staat netjes stil bij opstappen en gaat makkelijk alleen van huis weg. Ook in de rijbak gaat ondertussen prima met haar op volte in draf. Het is een merrie waar je nog heel veel jaren van kan genieten, want ze loopt graag en is sterk gebouwd.

  Ze is in Denemarken uitgebreid klinisch gekeurd, haakjes tanden zijn weggehaald, up to date met entingen en ontworming. Waarom ik deze merrie dan verkoop, gezien ik rugpatient ben en een comfortabel paard nodig heb?! Ik heb al heel lang een merrie, Gefjun, die me heilig is, maar die helaas door een weide-ongeval niet meer veel gereden kan worden, de reden voor mijn zoektocht. Gefjun is ranghoog en hoewel Bleida in Denemarken niet de cheffin op de weide was tussen de 4 merries, probeert ze hier wel ranghoogste te zijn en de twee gaan niet samen (met rijden overigenswel). Bleida is lichamelijk veel sterker als mijn merrie, dus ik wil geen risico meer lopen. Ik heb Bleida nu tijdelijk met de jonge merrie samen staan, wat wel prima gaat.

  Ze is zowel stal als alleen maar weidegang gewend. Heeft geen eczeem (DK heeft immers ook muggen genoeg) en geen luchtwegproblemen. Vlotte, betrouwbare bosklopper, ook na even stilstaan zo weg rijden .Geschikt voor veel ruiters, maar voor een beginner, met grove hulpen, of kind vind ik haar niet geschikt gezien haar gezonde IJslanderlooplust. (foto 5 met niet IJslanderruiter). Gewoon zitten en schakelen… Ik heb nog geen mooie foto’s of video van hier. Die komen nog, zodra het weer beter is en iemand mee kan om ze te maken, gezien ze nu met mooiere nageeflijke halshouding beweegt.

  Filmpje in DK op FB site Stald Arup. Prijs bespreekbaar voor goed adres.

  Naam: Jolande van Rossum
  E-mail: jolande@clumpkens.com