Blysfari frá Lyngheiđi

Naam paard: Blysfari frá Lyngheiđi
FEIF-levensnummer: NL2017100029
Geslacht: Ruin

Afstamming moeder: Drottning frá Lyngheiđi V: Greifi frá Wetsinghe

Afstamming vader: Glotti frá Sveinatungu

Leeftijd: geboren 29/04/2017 (3,5)
Plaats: Noord Brabant

Prijs: € 4500

Uitgebreide omschrijving

Blysfari is een zoon van onze favoriete merrie Drottning (V Greifi frá Wetsinghe VV Thor von Sporz). Hij valt meteen op door zijn grote bles, blauwe oog en blonde manen. Als je iets langer kijkt, zie je dat hij van zijn bekende vader, Glotti frá Sveinatungu, meer dan alleen de kleur geërfd heeft, onder andere veel tölt en een ruime draf. 

Blysfari wordt in April vier en is tot deze zomer in de begrazing opgegroeid. Inmiddels is hij geruind en staat hij hier in de ruinen kudde. Wij hebben nog niet heel veel met hem gedaan, en merken in wat we doen dat hij snel leert. Ook is hij net als alle nakomelingen van zijn moeder iets afstandelijk. Dit betekent dat hij geen knuffelpaard is, en ook dat hij heel zelfstandig is. Alleen blijven als zijn broer ging rijden, is bijvoorbeeld nooit een probleem geweest. Zijn halfbroer en zus gaan makkelijke alleen op stap op de trailer en onder het zadel, zijn dapper en werken graag voor je. Daarbij zijn ze prettig voorwaarts en hebben ze mooie tot zeer mooie bewegingen. 

Als je er van houdt om je eigen paard op te leiden en je een heerlijk rijpaard zoekt wat waarschijnlijk ook op de baan niet zal misstaan dan is Blysfari wellicht een paard voor jou. We hebben hier een broer en een zus die al wel onder het zadel zijn staan die je kunt proberen om enigszins een idee te krijgen hoe zijn familie is om te rijden. (De zus zoekt overigens ook nog haar perfecte match.)

Naam verkoper: Sytske Casimir
E-mail: sytske@leadership.is

1 reactie op “Blysfari frá Lyngheiđi”

Geef een reactie