Brekka frá Hölum

  Geslacht: Merrie,

  Leeftijd: 17

  FEIF-levensnummer: IS2004258316

  Afstamming moeder: Björk frá Hölum

  Afstamming vader: Rökkvi frá Hárlaugsstöðum

  Plaats: Friesland/ Beetsterzwaag

  Prijs: € 5000

  Uitgebreide omschrijving

  Na veel wikken en wegen heb ik besloten om mijn Brekka te verkopen, de reden hiervoor is, is dat ik te weinig tijd voor haar heb en mag ze hopelijk iemand anders nog heel blij gaan maken!
  Brekka is een lieve, vriendelijke en sensibele merrie van 17 jaar met veel IJslands vuur!
  Ik heb haar in 2015 gekocht op IJsland als fokmerrie en eventueel als rijpaard.

  Ze is ingereden en doorgereden op Hólar, haar voorkeurs gang is tölt. In 2012 heeft ze een ongeluk gehad op de paddock waarbij ze een klein botje in haar achterbeen had gebroken. Deze is goed geheeld. Om deze reden is ze op IJsland ingezet als fokmerrie en heeft ze inmiddels al 6 veulens op de wereld mogen zetten. Waarvan er 4 bij mij zijn geboren. Het rijden hebben we hier in NL inmiddels weer wat opgepakt en wordt ze door een bij rijder af en toe gereden. Dit doet ze super en ze wil heel graag voor haar ruiter werken. Je kan haar bij wijze van spreken op je pinken en zit rijden, heel veel meer heeft ze niet nodig. Ze heeft enorm veel looplust, hierdoor zie ik haar niet als rijpaard voor een beginnende of onzekere ruiter. 

  Ze heeft met mij in 2020 de Freestyle instructeur opleiding niveau 1 gedaan en is dus ook allround inzetbaar in het grondwerk, ze kent basisgrondwerk zoals; leiden, halthouden, achterwaarts, maar ook wijken, wending om de achter en voorhand. Loswerken, longeren met en zonder bijzet en dubbele lange lijnen centrum en men-positie. Dit vindt ze ook harstikke leuk om te doen en zie ik haar ook wel als coaching paard ingezet worden vanaf de grond.

  Ook om mee te fokken is ze zeker zeer interessant! Brekka is een dochter van Rökkvi frá Hárlaugsstöðum en Björk frá Hólum (9 voor tölt). Haar nakomelingen zijn allemaal mooie grote paarden met een vriendelijk karakter.

  Verder heeft ze wel licht eczeem gekregen, maar een goede eczeemdeken om is al voldoende. Ze is gewend om alleen of in een groep te staan, super sociaal en vriendelijk in de kudde.
  Ze gaat makkelijk de trailer op, braaf bij de hoefsmid, ze is dit jaar nog behandeld door de tandarts en ook dat zag er allemaal goed uit.

  Naam: Myrthe Scholte
  E-mail: feyk1r@hotmail.com
  Telefoonnummer: +31637423197