Meteen naar de inhoud

Djeskoti Kandia

  Geslacht: Ruin,

  Leeftijd: 12

  FEIF-levensnummer: NL2010100191

  Afstamming moeder: ör frá öxl

  Afstamming vader: Eyfirdingur frá Akureyri

  Plaats: Overijssel

  Prijs: € 5500

  Uitgebreide omschrijving

  Bij deze bied ik Djeskoti te koop aan. Hij is ontzettend lief en gevoelig (sensibel) en heeft tijd nodig om je te vertrouwen. Op dat vlak hebben wij wel een klik. Echter met het rijden niet. Djeskoti heeft een bekende vader, waaruit mooie gangen voort zijn gekomen. Deze vier gangen zijn allemaal goed onderscheiden en makkelijk oproepbaar. Met rijden is hij echter een paard wat vertrouwen nodig heeft van zijn ruiter, die nergens bang voor is en die zijn ijverige werkhouding kan waarderen.
  Iemand die weet om te gaan met een paard die voorwaarts is, iemand die rustig blijft en niet gaat trekken aan de teugels, want dan gaat hij alleen maar harder.

  Met buitenrijden hebben Djeskoti en ik helaas geen klik. In onze omgeving rijden zeer veel trekkers. Helaas hebben wij hier samen nu 2 keer een nare ervaring gehad. Hier kan ik persoonlijk niet goed mee om gaan. Idealiter krijgt hij een ruiter die dit met hem wil gaan trainen of naar een plek gaat waar weinig tot geen trekkers rijden. Djeskoti vlucht weg als hij een trekker/groot verkeer ziet.
  Elk ander verkeer gaat goed, van motoren tot oldtimerstoeten die langsrijden, geen enkel probleem. Hij kan makkelijk alleen en samen met anderen naar buiten.
  Hij gaat gemakkelijk de trailer op.

  Hij speelt graag met zijn vriendjes en ik gun hem dan ook een plek waar hij dat ook kan doen. Hij kan prima een hele dag op gras, heeft geen aanleg om dik te worden. Hij is in het verleden in de nacht op stal gezet, maar is toen gaan kribbebijten. Sinds hij op onze paddock paradise staat doet hij dit niet meer! Idealiter komt hij op een vergelijkbare plek terecht.

  Djeskoti is recent naar de tandarts (dierenarts) en hoefsmid geweest. Ook is hij geënt en ontwormd.

  Djeskoti is niet geschikt voor beginners, onzekere ruiters, of kinderen.

  Meer foto’s en video op aanvraag via watts app.
  Naam: Rosalie Ottens
  E-mail: rosalieottens@hotmail.com
  Telefoonnummer: +31649036496