Eos van de Crimpenerwaert

  Leeftijd: 13,

  Geslacht: Merrie

  FEIF-levensnummer: NL2007200013

  Afstamming moeder: Fluga vom Kranichtal

  Afstamming vader: Laxnes vom Störtal

  Plaats: Berkenwoude (Zuid-Holland), bij Gouda

  Prijs: € 5000

  Uitgebreide omschrijving

  Ik heb besloten om na ruim 20 jaar mijn paarden hobby te beëindigen. Twee van mijn paarden hebben al een nieuwe plek gevonden. Ik zoek nu een plek voor Eos en twee veulens. Eos is een 5-ganger zilverappel bruine merrie met een heerlijke tölt. Ze heeft een speels temperament en eerlijk karakter, werkwillig onder het zadel en verkeersmak.Geen exceem. Schofthoogte 1.38 meter.

  In 2019 en 2020 heeft zij twee merrieveulens gekregen. Een zilverappel zwarte merrie (die zie je ook op de video, reeds verkocht) en een voskleurige merrie (met mogelijk zilverappel gen) uit 2020. Beide veulens staan nog bij mij.

  Eos is bij mij geboren, en ik heb genoten van haar leuke en vrolijke karakter. Ik verkoop haar als fokmerrie, maar je kan er licht recreatief op rijden. In 2017 heeft ze het straalbeen gebroken van haar rechter achterbeen. We hebben haar bijna 3 jaar rust gegeven en in die tijd twee veulentjes gefokt. Ze is in september 2020 hiervoor opnieuw geröntgend en de breuk is goed ingekapseld en er is geen artrose te zien. Het advies van de dierenarts is dat ze in ieder geval voor de fokkerij is geschikt en ook voor lichte recreatie. Nooit voor sort of zware buitenritten. Maar ik merk dat mensen die in haar geïnteresseerd zijn, dat toch wel spannend vinden. Daarom deze prijs voor iemand die mooie en fijne veulens wil fokken met een prima afstamming, prettig karakter en mooie, soepele gangen.

  Wij rijden Eos sinds oktober weer 1 tot 2 keer per week 45 minuten en dat heeft ze weer heel snel opgepakt.

  Op het filmpje is Eos te zien met haar 2 jarige zilverappel nakomeling, haar 1 jarige vos merrie nakomeling en haar 1 jarige vos halfbroertje.

  Frida en Fridur, de twee jaarlingen zijn elk voor €2500,- te koop. Hun vader is Þórálfur frá Flagbjarnarholti (IS2015181509)
  Naam: Petra Mettau
  E-mail: petra@mettau.nl
  Telefoonnummer: +31611703200

  Geef een reactie