Meteen naar de inhoud

Glanni frá Glaesibae 2

  Geslacht: Ruin,

  Leeftijd: 8

  FEIF-levensnummer: IS2013165418

  Afstamming moeder: Fold fra Haga

  Afstamming vader: Glitnir fra Eikarbrekku

  Plaats: Drenthe, Meppel

  Prijs: € 8.000

  Uitgebreide omschrijving

  Ontzettend lieve, knappe, zachtaardige IJslander

  Voor een goed tehuis komt mijn lieve Glanni fra Glaesibaer te koop. Hij staat bij ons zeker niet in de weg, maar ik gun hem meer liefde en aandacht dan ik hem op dit moment kan geven (ik ga studeren in het buitenland).

  Tijdens een halfjaar werken op een ijslanderfarm heb ik Glanni zelf halster- en zadelmak gemaakt op 5 jarige leeftijd. Inmiddels is Glanni 3,5 jaar op Nederlandse bodem en heeft hij zich ontwikkeld als een veelzijdig en bovenal betrouwbaar rijpaard. Hij gaat graag (alleen/in de groep) naar buiten en is hierbij goed onder controle te houden en kijkt hij niet op of om naar (groot) verkeer. Hij loopt fijn dressuurmatig in de dubbele lange lijnen en onder het zadel. Verder gaat Glanni goed mee als hand- of leidpaard, en is hij fantastisch met grondwerken.

  Glanni heeft 4 goed gescheiden gangen, de telgang wordt niet gereden. Hij staat bij ons zonder problemen op blote voetjes, maar is ook braaf tijdens het beslaan. Glanni wordt bij ons zowel bitloos als met bit gereden en gaat makkelijk op de trailer. Hij heeft een schofthoogte van 1.41. In IJsland complimenteerde de dierenarts hem op zijn stevige botten, goede beenwerk en fijne karakter.

  Glanni heeft helaas exceem. Hij staat bij ons onder een volledige exceemdeken in een muggenwalhalla (aan het bos, water en vrijwel altijd windstil door de ligging), en daarmee is het goed onder controle te houden. In de winter van 2019 heeft Glanni door stoffig hooi astma gehad, dit is niet meer te merken nu hij voordroog/verpakt hooi krijgt. Ook van een stoffige bak/paddock ondervindt hij geen hinder.

  Glanni zou goed passen bij iemand die gewoon lekker wil genieten van en met het paard. Het is echt een heerlijk no-nonsense paard, met goede gangen, waar je lekker kilometers mee kan maken en mee kan werken/tutten.

  Keuren koste koper. In 2018, is hij klinisch goedgekeurd in IJsland, inclusief röntgen goedgekeurd op de achterbenen.

  Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kan je bellen of appen naar 06-26519953.
  Naam: Suzan van de Steeg
  E-mail: suzanvandesteeg@outlook.com
  Telefoonnummer: +31626519953