Meteen naar de inhoud

Palli frá Ævintýri

  Geslacht: Ruin,

  Leeftijd: 12

  FEIF-levensnummer: NL2010100164

  Afstamming moeder: Lotus frá Staffurgata – NL1992200905

  Afstamming vader: Bjartur frá Aquadraat – NL2006100042

  Plaats: Mariahout (Noord-Brabant)

  Prijs: € In overleg

  Uitgebreide omschrijving

  In opdracht te koop:

  Palli frá Ævintýri – NL 2010100164
  V: Bjartur frá Aquadraat
  M: Lotus frá Staffurgata
  VV: Ari frá Árbakka

  Leeftijd: 12 jaar
  Stokmaat: 1.35
  Kleur: Donkerbruin

  Voor Palli zoeken we een goed thuis. Palli is een erg lief en gevoelig paard. Vijfganger, als vierganger gereden. Hij heeft vier fijne, goed gescheiden gangen en een makkelijk te rijden tölt. Hij heeft een goede fysieke basis en wil het graag goed doen voor je. Hij kan zowel in de bak als buiten gereden worden, alleen of samen.

  Palli heeft de tijd nodig om een band met je op te bouwen. Hij is wat gereserveerd aan het begin en laat zich niet altijd makkelijk pakken. Als hij je eenmaal kent en weet waar hij aan toe is met je komt hier routine in en gaat het beter. Als je in rust met hem werkt en hem duidelijkheid geeft kan hij daarop bouwen. We zoeken iemand die qua gevoel naar Palli kan luisteren, zonder mee te gaan in de spanning die hij met momenten kan hebben.

  Wat rijden betreft past een wat kleiner en lichter iemand bij Palli (max rond de 65 kg). Verder iemand die niet bang is en met gevoel rijdt. Palli kan spanningsmomenten hebben, maar als je hem vertrouwen kan geven dan blijft het bij korte ‘billen-knijp’ momentjes. Hij is dus niet geschikt voor kinderen, beginnende of onzekere ruiters. Als je hem de tijd geeft en een band met hem opbouwt heb je een geweldig paard aan hem.

  Palli heeft door de jaren heen astma ontwikkeld. Over het algemeen is dit onder controle met maandelijkse anti-allergie injecties, maar het heeft wel tot gevolg gehad dat hij blijvende schade aan zijn longen heeft. Als je op zoek bent naar een paard om rustige bosritjes mee te maken dan is rijden zeker nog een optie.

  Palli is gewend 24/7 buiten te staan in een kudde. Hij is sociaal, maar een plek met veel wisselingen zou niet bij hem passen. Hij heeft geen eczeem, is braaf bij de smid en op de trailer. We zoeken een plek waar hij altijd buiten kan staan en waar in het voerbeleid rekening wordt gehouden met zijn astma.

  Een plek voor Palli als gezelschapspaard zou ook tot de mogelijkheden behoren. Hij is, vanwege zijn gevoelige karakter, niet geschikt als coachpaard.

  Prijs in overleg.


  Naam: Melódía Horsemanship

  info@melodiahorsemanship.nl
  Telefoonnummer: +31653844500