Meteen naar de inhoud

Palli frá AEvintýri

  Geslacht: ruin,

  Leeftijd: 12

  FEIF-levensnummer: NL2010100164

  Afstamming moeder: Lótus frá Staffurgata

  Afstamming vader: Bjartur frá Aquadraat

  Plaats: Overijssel

  Prijs: € 6.000

  Uitgebreide omschrijving

  Wegens omstandigheden moet ik helaas mijn paard Palli te koop aanbieden. Palli is een ruin van 12 jaar oud. Hij is een vijfganger met vier goed onderscheiden gangen en een goede, makkelijk te rijden tölt. De telgang heb ik nog niet geprobeerd. Hij beweegt makkelijk en soepel, zijn gangen zijn goed uit te zitten en voelen comfortabel aan. Palli is een sensitief paard dat graag voor je aan het werk gaat. Hij is met lichte hulpen te rijden en is dressuurmatig goed onderlegd. Palli leert snel, hij is alert en wil het graag goed doen. Hij kan zowel in de bak als buiten fijn gereden worden, alleen of in gezelschap.

  Palli is geen knuffelpaard, getut en gefrut hoeft voor hem niet. Gewoon lekker borstelen vindt hij natuurlijk wel fijn, zeker als de wintervacht eruit moet. Bekappen is ook nooit een probleem. Maar verder voor hem geen polonaise aan zijn lijf. Naar mensen toe is hij gereserveerd. Vooral het moment van gepakt worden kan hij spannend vinden, maar als daarna duidelijk is wat je wilt, en je daarmee rustig bezig gaat, dan kan hij daarin goed meedoen. In de omgang vraagt dat wel dat je duidelijk bent in wat je doet, hierin aan de ene kant op Palli weet af te stemmen, maar aan de andere kant niet mee gaat in zijn spanning, maar juist rust weet te bieden.

  Van onverwachte dingen kan hij snel in de stress schieten. Hij heeft dan nodig dat je zelf rustig bent en hem door de stresssituatie heen helpt. Hij heeft hierin al veel geleerd, aan auto’s, mountenbikers, loslopende honden, trekkers etc. is hij al helemaal gewend. Ook op stap gaan in de trailer gaat goed, in een vreemde omgeving is hij wat meer alert, maar ook dan blijft hij afstemmen op jou: zeg jij dat het hier fijn lopen is, dan doet hij met je mee en heb je een lekkere rit samen.

  Palli is gewend 24/7 buiten te staan in een kudde. Hij staat nu in een klein kudde in Overijssel. Hij heeft met periodes last van een pollenallergie, dit is met medicatie (maandelijkse injectie, die je hem zelf kunt geven) goed onder controle. Afgelopen jaar heeft hij hier geen hinder van gehad. Hij heeft geen eczeem.

  Palli is niet geschikt voor kinderen, een beginnende ruiter of iemand die zelf nog wat onzeker of angstig is. Het is een fijngevoelig paard die een ervaren ruiter nodig heeft die op hem kan afstemmen en de tijd wil nemen om een band met hem op te bouwen en zijn vertrouwen te winnen. Als je van een uitdaging houdt en niet snel opgeeft, krijg je een geweldig paard aan hem.


  Naam: Maryse Crum
  E-mail: m.crum@telfort.nl
  Telefoonnummer: +31655151267