Meteen naar de inhoud

Pipar frá Holtakri

  Geslacht: ruin,

  Leeftijd: 20

  FEIF-levensnummer: NL2001100092

  Afstamming moeder: NL1995200057 Furöa fra Lykkebo

  Afstamming vader: IS1989186373 Hávaröur frá Hávaröarkoti

  Plaats: Friesland

  Prijs: € n.ot.k.

  Uitgebreide omschrijving

  I.v.m. mijn eigen gezondheid ben ik mij aan het oriënteren of het misschien beter is om een nieuw thuis voor mijn IJslander te gaan zoeken. Hij zal dan ook alleen weggaan naar de juiste plek en match. Pipar is een lieve stoere vriendelijke zwarte ruin van 20 jaar met een stokmaat van 1.38m. Ik heb hem op 15 jarige leeftijd uit een natuurgebied gekocht waar hij opgroeide met zijn moeder en zus. Hij kon helemaal niks, nog nooit een stal van binnen bekeken en nog nooit bij zijn moeder en zus vandaan geweest. Het was een heel avontuur om hem op te leiden als rijpaard. Hij doet dit erg goed als recreatie paard, ik kan met hem buitenrijden zowel alleen als samen met een ander paard en in de bak met een kindje hobbelen vindt hij ook prima. Wel heeft hij last van verlatingsangst, wanneer zijn vriendje weggaat maar hij wel achterblijft bij een bekende kudde dan gaat hij hier steeds beter mee om wanneer dit zich herhaaldelijk voordoet. Maar hij kan niet bij 1 paardje staan en die gaat weg en hij blijft alleen achter, dit levert teveel spanning bij hem op.

  Pipar heeft last van een stofallergie op kuil gaat hij goed. Dit jaar heb ik zijn bloed laten onderzoeken, daar kwam uit dat hij beginnende PPID heeft en zijn leverwaardes zijn afwijkend, dit kan te maken hebben met de PPID. Hij krijgt nu hypobalans(vervangend voor de Pracend) Glucobalans en een leverondersteuner alles van het merk Phytonics. Hij doet het hier goed op. Als jong paard heeft hij maanblindheid gehad, daar heeft hij een beschadiging aan zijn oog aan overgehouden. Felle zon is voor hem niet fijn, op deze dagen draagt hij een UV- werende kap. Dit jaar en de jaren daarvoor is hij behandeld door een osteopaat en de paardentandarts. Ik zoek voor hem een plek waar 24/7 buiten staat en een vaste kudde. I.v.m. zijn stofallergie is een stal geen optie.

  Denk jij de perfect match voor hem te zijn. Dan ontvang ik graag een mail waarin jij jezelf en het nieuwe thuis en jouw bedoeling met hem voorstelt. Hij zal weggaan met al zijn toebehoren, prijs is n.o.t.k.

  Naam: Esther Kok
  E-mail: estherkok.coaching@hotmail.com

  Geef een antwoord