Meteen naar de inhoud

Skuggabjörg fra Mollegarden

  Geslacht: merrie,

  Leeftijd: 5

  FEIF-levensnummer: DK2018200748

  Afstamming moeder:

  Afstamming vader: Bogatyr fra Feti

  Plaats: Limburg/Echt

  Prijs: € 8000

  Uitgebreide omschrijving

  Zeer mooie bijna 5-jarige merrie, superlief met alles en iedereen, ondeugend leuk speels en gemakkelijk in omgang. Kan samen met alle paarden (ranglaag). Beweegt heel ruim, soepel en lichtvoetig. Gewend aan weide in combinatie paddock/open stal maar ook stalling in nacht. Ze komt altijd naar je toe, ook als je op weide bezig bent of haar roept, ze volgt je graag en is vaak wat aan het uitvreten, wat ons aan het lachen maakt, zoals bijv. waterslang uit bak halen met bijvullen, er met de gieter vandoor gaan.

  Ze komt van een goede fokker in Denemarken, hele fijne fokmerrie en haar vader Bogatyr fra Feti (laatste foto) heeft goede punten gescoord op wedstrijd onder een ruiter, is later verkocht aan een jeugdruiter.

  Ze gaat alleen naar een fijn adres, met veel weidegang en in gezelschap van andere paarden. En een fijne, zachtaardige ruiter, die ervaring heeft met jonge paarden en ook een leuke band met haar wil hebben, want ze is heerlijk mensgericht.

  Makkelijk met poetsen, smid, dierenarts, ontwormen etc. Ik heb haar niet officieel gemeten, maar verwacht stokmaat nu ong. 1.38 en ze groeit nog wat. Sportieve bouw, geen gewichtsdrager. Ze is zwart met highlights in manen en staart maar wisselt ook naar een prachtige donker roodbruine kleur als op foto. In Denemarken heeft een sportruiter haar drie keer gereden om haar draf- en töltaanleg te laten zien, waarvan een video bij serieuze interesse. Ook daarmee was ze heel gemakkelijk. Laat vrij en aan longe ook een heel mooi gesprongen galop zien, dressuuraanleg heeft ze zeker.

  Ze is in november volledig goedgekeurd klinisch gekeurd en ook op röntgen van spronggewrichten en knieën e.a. Geen eczeem of stofallergie. Wij hebben geen haast met verkoop, mag maar moet niet en ze gaat als alleen weg bij juiste match en juiste plek, zoals hierboven beschreven. Anders zetten we haar in het voorjaar zelf nog in training en gaat haar prijs omhoog.

  Naam: Jolande van Rossum
  E-mail: jolande@clumpkens.com
  Telefoonnummer: +31630531212