Meteen naar de inhoud

Tígulás frá Náttúrunni

  Geslacht: Hengst,

  Leeftijd: 1

  FEIF-levensnummer: NL2021100126

  Afstamming moeder: Bára frá Móvöllum

  Afstamming vader: Sókrates frá Dilaska

  Plaats: Drenthe

  Prijs: € 5000

  Uitgebreide omschrijving

  Tígulás is een prachtig mooie zilverappel bruinbonte hengst van 1 jaar oud. Hij staat in de opfok, waar hij mag blijven staan. Tígulás is een rustig, knuffelig en relaxt paard. Hij belooft een heerlijk recreatiepaard te worden. In de wei toont hij zowel tölt als draf. Hij ontwikkelt zich erg mooi, is stevig gebouwd, en lijkt zich te ontwikkelen tot een mooie robuuste IJslander. Zijn moeder is Bára, om te zien wie zij is kun je dit filmpje bekijken waar ze als 5-jarige net ingereden was: https://youtu.be/B5D_JB3o9WI. Zijn vader is onze hengst Sókrates frá Dilaska.

  Wij fokken elk jaar recreatief een paar veulentjes. Onze veulens groeien op in een gemengde kudde in een paddock paradise aan huis. Ze zijn vanaf jongs af aan regelmatig door handen en worden goed gesocialiseerd. Zo kunnen ze meelopen aan een halster, voetjes optillen is geen probleem, er is wat schriktraining met ze gedaan etc. Tígulás is in het voorjaar met zijn halfbroertje naar de opfok in Drenthe gegaan, hier staat hij nu.

  Wat bijzonder is aan Tígulás is de ruitvormige vlek op zijn hals. Hier heeft hij dan ook zijn naam aan te danken; dit betekent aas ruiten.

  Tígulás is nu nog hengst. Hij kan dit najaar worden geruind op de opfok.

  We fokken elk jaar een paar veulentjes en kunnen nou eenmaal niet alles houden. Mocht je op zoek zijn naar een leuk recreatiepaard om zelf op te leiden en spreekt Tígulás je aan, neem dan contact op.

  Naam: Hinke van der Wal
  E-mail: hinkevanderwal@yahoo.com